Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MARIJA KORAĆ I VOJIN NEDOVIĆ USPJEŠNI NA TAKMIČENJU “DEBATUJ ZA DANAS”

MARIJA KORAĆ I VOJIN NEDOVIĆ USPJEŠNI NA TAKMIČENJU “DEBATUJ ZA DANAS”

Nakon što su u debatnoj emisiji “Mislionica” emitovanoj na RTCG-u, đaci Gimnazije “Miloje Dobrašinović”, Vojin Nedović, Marija Korać, Mia Raičević i mentorka, profesorka Sandra Simonović osvojili drugo mjesto, dio ovog tima se uspješno predstavio i na takmičenju u Banja Luci, nazvanom “Debatuj za danas”.

Korać i Nedović su zajedno sa koleginicom iz Pljevalja, Elenom Vemić, osvojili treće mjesto na pomenutom takmičenju. Mentor ekipi bio je Krsto Vuković.

Na startu takmičenja međunarodnog karaktera, na kojem su učestvovale ekipe iz regiona, svaki tim je debatovao po dva puta i oba puta je pobjednik bio tim koji su činili Marija, Elena i Vojin.

Ali, u polufinalu je tim izgubio duel u debatnoj konverzaciji, pa je na kraju zauzeo treće mjesto.

Osim ekipne, stigla je i individualna nagrada, pa je Marija Korać osvojila drugo mjesto za najbolju govornicu na pomenutom takmičenju.

“Što se tiče samog plasmana izuzetno sam zadovoljna s obzirom na to da je ostvaren na takmičenju Međunarodnog karaktera. Naravno, uvijek može bolje i vjerujem da ćemo i u budućnosti težiti još boljim rezultatima. Nagrada koju sam dobila u pojedinačnom plasmanu za mene predstavlja podstrek da nastavim ovim putem i stičem nova znanja o debati ali prikazuje i sliku jednog napornog rada koji je na kraju rezultirao kao zapažen na ovom takmičenju. Takođe, donosi jedan izazov više da u budućnosti održim započeti niz. Izuzetno mi je drago što smo uspjeli da iz Banja Luke u našem gradu donesemo dvije nagrade i ostanemo zapaženi kao jedni od boljih na tako velikom takmičenju”, poručuje Marija Korać.

MARIJA KORAĆ I VOJIN NEDOVIĆ USPJEŠNI NA TAKMIČENJU “DEBATUJ ZA DANAS”

“Svakako da sam zadovoljan plasmanom, naravno kao i uvijek moglo je biti bolje, ali je i ovaj rezultat je odličan, pogotovo uzevši u obzir da je turnir međunarodnog karaktera i da su u njemu učestvovale ekipe iz regiona. Jedno divno ali i poučno iskustvo kroz formu debate koja nas je zbližila sa ljudima istih interesovanja i iznjedrila prijateljstva koja traju i nakon turnira”, zaključio je Vojin Nedović u izjavi za VBP portal.