Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ERVIN SPAHIĆ: MUDROSER

ERVIN SPAHIĆ: MUDROSER

Ovaj narodni izraz se odnosi na one, koji pokušavaju da budu pametniji od samih sebe. Žele da impresioniraju okruženje kojem se obraćaju i na kraju se ofujaju na ono što iz sebe izbace. Zato se često takvi govori prekidaju onom narodnom : “Ne seri više ! Dosta je”!!


“Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima”- izjavi onaj koji je branio i bivšeg ministra Leposavića koji je kao i on relatizovao genocid u Srebrenici. Mnogi će reći: “omaklo mu se”. Ne naprotiv.

Poslije otkazivanja povjerenja Vladi na čijem je čelu od strane onih koji su je i izabrali u Skupštini Crne Gore, ovaj govor treba da se dopadne onima koji negiraju genocid, da mu oni sada ukažu povjerenje kako bi sačuvao fotelju.

ERVIN SPAHIĆ: MUDROSER


Sunovrat LSCG počeo je onog trenutka kada je jedan njihov poslanik u svom mudrovanju u Parlamentu CG izjavio da se: “sa Kur'anom ne može u Evropu”.


Ma koliko su se kasnije trudili tadašnji čelnici LSCG da odbrane ovu izjavu, da je pogrešno shvaćena, Opštinske odbore LSCG na Sjeveru Crne Gore napustili su pripadnici bošnjačkog naroda i tim činom su se oni i ugasili, a malo poslije toga i LSCG.


Ne znam da li ista sudbina čeka i URU ili nove generacije Bošnjaka imaju tvrđi stomak i mogu da svare ovu mudroliju još uvijek aktuelnog premijera i predsjednika URE. Jer ako se ovom MUDROSERU dopusti da i dalje mudruje i svoje komplekse liječi obavljajući ovu visoku funkciju, bojim se da ćemo jednoga dana svi plivati u govnima.


Piše: Ervin – Erko Spahić