Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PENZIONERI TRAŽE MINIMALNE PENZIJE OD 450 EURA

PENZIONERI TRAŽE MINIMALNE PENZIJE OD 450 EURA

Prema njihovim riječima, penzioneri vlasti služe kao puka brojka i glasačka mašinerija u vrijeme izbora, a poslije toga njih se i ne sjećaju.


Penzioneri iz Saveza komunista traže od ministra finansija Aleksandra Damjanovića i Vlade da povećaju minimalnu penziju na 450 eura, koliko iznosi i minimalna plata, kao i da cijene ljekova za najstariju populaciju budu mnogo manje, jer ne mogu da kupe skupe ljekove.

PENZIONERI TRAŽE MINIMALNE PENZIJE OD 450 EURA


Takođe, traže da se stambena pitanja penzionera mnogo brže i pravednije rješavaju, jer su mnogi penzioneri godinama podstanari.


– Ukoliko se ovo ne bude ispunilo u najkraćem roku, penzioneri će pokrenuti masovne proteste po svim gradovima Crne Gore do konačnog ispunjenja. Prevara i obmana najveće populacije je bilo i previše – poručili su iz Saveza komunista.


Istakli su da tri četvrtine penzionera živi u ogromnom siromaštvu.


– Koliko se čini, vama gospodo, od toga je mnogo važnije da se dočepate visokih funkcija i privilegija, kako bi vam još puniji bili sopstveni novčanici a nekima i sefovi, a mala je šteta za one građane i penzionere koji žive život kao da su u nekoj afričkoj nedođiji. A stalno ponavljate kako smo mi zemlja demokratije i pravde, kamo sreće da je tako; onda biste vi neki, množina ili organizovana družina iz vlasti i pored vlasti, odavno bila iza brave, zbog svega što ste učinili ovom narodu i državi u ovih 30 i više godina.

Tamo biste možda i ponešto naučili o zakonu i Ustavu Crne Gore i konačno shvatili; da je krasti i kriminalom se baviti kažnjivo – poručili su penzioneri.


Pitali su vlast da li vidi da u ovom pokvarenom monopolističkom vremenu, gdje cijene usluga i životnih namirnica vrtoglavo i nekontrolisano rastu, naš građanin pokorni, a posebno ogromna većina penzionera ove penzionerske države ne može da sebi i svojim porodicama priušti ni osnovne potrepštine, a kamoli da raznim državnim i privatnim derikožama i haračlijama plati ono što je navodno njihovo, jer su im penzije više no mizerne.


– I penzioneri treba da žive, a ne samo vi, bogataši – poručili su penzioneri.


Prema njihovim riječima, penzioneri vlasti služe kao puka brojka i glasačka mašinerija u vrijeme izbora, a poslije toga njih se i ne sjećaju.


– Nijesu penzioneri krivi što ne znate da organizujete državu i njene prioritete. Nijesu penzioneri ove zemlje krivi što jedino dobro funkcioniše u ovoj zemlji; pljačka, kriminal, korupcija, nerad i neznanje – poručili su iz Saveza komunista.


Izvor: Dan