Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PRVA POSJETA TURISTA AUTOBUSOM!

PRVA POSJETA TURISTA AUTOBUSOM!

Maleni zaseok Sopljace u Ravnoj Rijeci nalazi se pored željezničke stanice Ravna Rijeka. Pogled i pozicija ovog mjesta je za seoski turizam veoma povoljna zbog toga što se nalazi na istočnoj sunčanoj strani i što se izvanredan pogled pruža na padine lomne Bjelasice i budućeg ski centra. E juče, tu u malo selo prvi put je organizovano došla grupa turista autobusom.


Krivudavim putem sa glavne magistrale iz Ravne Rijeke,autobus Gardasevic prevoz prolazeci razne barijere stize do zaseoka Sopljace. Dok je bilo asvalta nije bilo problema, sa glavne raskrsnice koja vodi ka zeljeznickoj stanici Ravna Rijeka posle nekih 400 metara autobus nije mogao dalje zbog losih uslova na makadamskom putu, ali nas to nije pokolebalo da budemo dobri i najbolji domacini.

PRVA POSJETA TURISTA AUTOBUSOM!


Cim se autobus parkirao na seoskoj raskrsnici , komsija Preljub Rudić dočekuje goste sa flašom domaće rakije i obaveznim svraćanjem kod njega u buduće turističko seosko domaćinstvo, turisti već na startu slušaju od njega planove i priče za budućnost i dive se njegovim radnim sposobnostima! Kod komšije Preljuba sve pod konac i sve po planu. Montažne kućice koje niču na njegovom imanju, uskoro će biti na naslovnicama turističke ponude Bijelog Polja.


Turisti pjeske nastavljaju pored kuća Rudića i Bulatovića, zastaju pored nove kuće Bulatovića i dive se vlasnicima na lokaciji i pogledu koji se pruža sa njihovog imanja. Spremaju i oni kutak za uzivanje!


Na Eko imanju, komšinica Svetlana Bulatović dočekuje goste a kako drugo nego domacinski!


Pita, kiselo mlijeko, topla kukuruza , varenika, priganice, pršuta, paprike, salata samo su dio repertoara iz njene kuhinje. Sve domaće, sa njihove farme što se nadje na trpezi za kuću, nadje se i za goste.

Svetlana,majka petoro djece bas zna šta da spremi i kako da dočeka goste. A gosti su na proputovanju kroz Bijelo Polje,interesuje ih razvoj turizma u ruralnim krajevima, pa svratili i kod nas da vide stanje, poslije dorucka nastavljalju dalje. Na Eko imanju, kosidba i plastidba u toku, sljive rodile, jabuke napunile, ako ne bude kakvog nevremna, bice da se trazi bacva vise da se sve to prikupi i spremi za zimu.


Slozni mjestani Sopljaca svoju sansu za razvoj vide kroz seoski turizam, kuce se polako adaptiraju stvaramo bolje uslove i sigurni smo da samo udruzeni postajemo vidljivi na turisitickoj mapi, sto nas bude vise u selu, postacemo jaci, ne jedni drugima konkurencija nego turisiticka destinacija!


Eko imanje pod Bjelasicom