Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BIJELOM POLJU POTREBNI PUTEVI JAVNA RASVJETA SPORTSKI TERENI

BIJELOM POLJU POTREBNI PUTEVI JAVNA RASVJETA SPORTSKI TERENI

Na centralnoj javnoj raspravi o nacrtu strategije razvoja opštine učešće su uzeli građani, privrednici, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici NVO sektora, javnih službi…Iznijeto je mnogo predloga i sugestija koje će razmatrati predstavnici opštinske Kancelarije za ekonomski razvoj. Predstavnik MZ Loznice – Obrov Esad Ćorović istakao je da treba povećati kapacitet vodovodne mreže. Ivana Popović uputila je predlog da se u ulici u Gornjim Loznicama, koja vodi prema Rastoci, postavi javna rasvjeta. Milorad Dragić iz MZ Lješnic predložio je da se izgradi pomoćni fudbalski teren i igralište za djecu, a Adnan i Ferhan Mušović iz MZ Goduša uputili su predlog da se asfaltiraju poligon osnovne škole i putevi na području njihove mjesne zajednice.

-Potrebno je asfaltirati put u dužini od 150 metara koji korisi više domaćinstava i postaviti javnu rasvjetu- kazao je Vladimir Popović iz MZ Zaton.

Opštinsko zemljište u Dobrakovu ustupiti za gradnju gasulhane

Nermin Hasanović predložio jue da se u Dobrakovu za izgradnju gasulhane ustupi opštinsko zemljište, površine 1948m².

-Školsko igralište seoske škole da se uredi, da se proširi dvorište i opremi igralište a da se izvor Lemeš sanira. Pošto je utvrđeno da voda sa njega nije bakteriološki ispravna za piće. Potrebno bi bilo utvrditi izvor zagađenja ili eventualno uraditi hlorne stanice sobzirom na to da bi vodu sa tog izvora koristilo 50 domaćinstava – naveo je Hasanović.

BIJELOM POLJU POTREBNI PUTEVI JAVNA RASVJETA SPORTSKI TERENI

Grupa građana iz MZ Džafića brdo tražila je da se putni pravac u dužini od dva kilometra asfaltira. Hidajet Mekić iz MZ Korita istakao je da se mora krenuti sa rekonstrukcijom OŠ “Milomir Đalović” u Sušici

Da je u MZ Rasovo potrebno napraviti dečji park sa toboganima, ljuljaškama i ostalim sadržajem ustvrdio je Muhamed Čoković. Dok je Almir Ćatović iz MZ Potkrajci uputio predlog za asfaltiranje i proširivanje puta od magistrale do plinare “Tehnogas”.

-Sobzirom na to da ovu dionicu puta, pored mještana Potkrajaca, koriste i mještani Strojtanice, Njegnjeva i dijela Rasova i da je veoma frekventna, neophodno je asfaltirati je – kazao je Ćatović.

Marko Marković i Biljana Đukić iz MZ Nedakusi tražili su da se valorizuje izletište Kisjele vode.

– Sve je poprilično devastirano, uništeno i prepušteno nemaru. Put od glavne ceste do izvora kisjele vode u lošem je stanju. Treba konačno uložiti srtedstva i valorizovati naselje Kisjele vode i u bivši restoran- istakao je Marković.

Željko Joksimović iz MZ Sutivan zatražio je da se proširi put od magistrale do OŠ “9 maj” i kapele, i uradi ulična rasvjeta na toj dionici, a Eldar Husović iz MZ Babića Brijeg uputio je predlog da se u Rasadniku kod stambenih zgrada napravi parking i uklone drvljanici koji se tamo nalaze.

Kemal Zoronjić iz MZ Njegnjevo tražio je da se put od Rasova do Gubavča preko Njegnjeva proširi. Da budu dvije trake sa trotoarima i uličnom rasvjetom. Zanimljiv predlog za selo Gubavač iznio je trenera džudista Enes Camić.

-Na lokaciji Ušće-Voljavac, gdje je poznato izletište, treba da se napravi teretana na otvorenom i uredi teren za mali fudbal. Trebalo bi nabaviti sportske rekvizite za područno odjeljenje OŠ “Pavle Žižić” u Gubavču, kao i urediti ogradu oko dvorišta škole-naglasio je Camić.

Izvor: Dan

Milovan Novović