Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NOVA FABRIKA U BIJELOM POLJU ĆE ZAPOSLITI PREKO 700 RADNIKA

vbp-nova-fabrika

NOVA FABRIKA U BIJELOM POLJU ĆE ZAPOSLITI PREKO 700 RADNIKA

Prema riječima izvora bliskog turskom investitoru, dogovorena je izgradnja nove fabrike za preradu voća koja će biti izgrađena u industrijskoj zoni u Bijelom Polju.

Najavljeno je da pogon za inovativnu preradu voća i povrća sa sjevera Crne Gore otvara turska kompanija, koja je, kako saznajemo, odavno prepoznata na svjetskom tržištu.

Fabrička hala, montažne čelične konstrukcije i montaža zamrznutih zaliha biće završena u avgustu 2022. Investitor planira zaposliti u prvoj fazi preko 700 radnika, a nakon toga tokom 2023. godine dodatnih 300 radnika. Plate će biti između 650 i 950 eura, a za sve zaposlene će biti obezbijeđen prevoz i topli obrok.

Planirano ulaganje u industrijsku halu i izgradnju infrastrukture je 1,6 miliona eura dok su ulaganja u mašinsku opremu 3,1 miliona eura. Postrojenje za sušenje smrzavanjem moći će, tvrde, punim kapacitetom da preradi 600 tona svežeg voća.

NOVA FABRIKA U BIJELOM POLJU ĆE ZAPOSLITI PREKO 700 RADNIKA

Očekuje se otkup svih tržišnih viškova jabuke, šljive, maline, kupine, kruške i jagode što će dodatno osnažiti sektor poljoprivrede na sjeveru, a posebno u Bijelom Polju.

Iz kompanije podsjećaju da im je ciljno tržište otkupa sjever Crne Gore koji ima ogromne kapacitete za visokokvalitetnu organsku proizvodnju kao što su Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje, a plasman je već obezbjeđen za zemlje Evropske unije.

Ova priča je sjajna, bajna i da je sreće bila bi i istinita, međutim, nije, ovo je prvoaprilska šala.