Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POSJETA PROJEKTNOG TIMA IFAD PROJEKTA

vbp-ifad-projekat

POSJETA PROJEKTNOG TIMA IFAD PROJEKTA

Nastavlja se dobra i uspješna saradnja Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD). Projekat ima značajne i vidljive efekte na terenu i konkretne benefite po kvalitet života stanovnika u ruralnim područijima.

Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područija RCTP je projekat koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede sumarstva i vodoprivrede u saradnji sa Medjunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede IFAD.

POSJETA PROJEKTNOG TIMA IFAD PROJEKTA

Projekat se sprovodi u 7 opstina u Crnoj Gori medju kojima je i Opština Bijelo Polje u dvije Komponente.

Komponenta 1 koja se tiče podrške poljoprivrednim proizvođačima i kreiranju klastera lanaca vrijednosti u cilju održive i otporne ruralne transformacije. Kroz ovu komponentu za 4 godine, imamo podržanih 216 poljoprivrednih gazdinstava sa ukupnom vrijednosti investicije oko 680 hiljada eura.

Kada je u pitanju Komponente 2, za tri godine zajednički je urađeno 10 km putnih pravaca, kao i 10 investicija u vodosnadbijevanje. U toku je tender za izvođača radova 2021.godine gdje je odobrenih 12 putnih pravaca, ukupne dužine 3.1 km. Takođe Javni pozivi za 2022.godinu za obje komponente su raspisani i rok za podnosenje zahtjeva je do 18 april. 2022. godine.