Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

URA UPOZORAVA: UKOLIKO UBRZO NE DOBIJEMO JASNU PODRŠKU ABAZOVIĆ VRAĆA MANDAT

vbp-dritan-vraca-mandat

URA UPOZORAVA: UKOLIKO UBRZO NE DOBIJEMO JASNU PODRŠKU ABAZOVIĆ VRAĆA MANDAT

Potpredsjednik URA Goran Đurović je upozorio danas da će mandatar Dritan Abazović biti prinuđen da vrati mandat predsjedniku Crne Gore i da se ide na nove izbore, “ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu”.

U tom slučaju, poručio je Đurović, svi bi “oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama a tako i prema privredi Crne Gore”.

“URA i mandatar Dritan Abazović su uradili sve što su mogli  kako bi se konstituisala 43. evropska vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore. Naša privreda, građani i građanke očekuju što brži rasplet ove situacije jer život ne može da čeka”, rekao je Đurović u saopštenju za javnost.

URA UPOZORAVA: UKOLIKO UBRZO NE DOBIJEMO JASNU PODRŠKU ABAZOVIĆ VRAĆA MANDAT

Lider URA Dritan Abazović je dobio mandat da sastavi tzv. manjinsku vladu koju bi činili kadrovi URA, SNP i manjinskih stranaka, a podržala najjača opoziciona partija – Demokratska partija socijalista, a u njoj ne bi imala svoje ljude. Još uvijek, međutim, nije izvjesno šta DPS traži kao protivuslugu za takvu podršku.

Nakon intervjua koji je lider DPS Milo Đukanović dao za RTCG, stekao se utisak da Đukanović računa na ozbiljan uticaj DPS-a na političku manjinske vlade, što je podstaklo lidere Demokratskog fronta da pozovu Abazovića ilidera SNP Vladimira Jokovića da se okani manjinske vlade i vrati u staru parlamentarnu većinu, nastalu nakon izbora 2020. godine.