Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MAIDA GORČEVIĆ: BOŠNJACI NEODVOJIVI DIO CRNE GORE

MAIDA GORČEVIĆ: BOŠNJACI NEODVOJIVI DIO CRNE GORE

Bošnjaci predstavljaju neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope. A suživot sa svim ostalim zajednicama u Crnoj Gori izgrađuju na temeljima mira i solidarnosti, navela je savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević u čestitki povodom 28. Septembra – Dana Bošnjaka.


Gorčević je čestitku povodom Dana Bošnjaka uputila predsjedniku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejupu Nurkoviću.
Ona je naglasila da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i Bošnjačka zajednica. Podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti.

MAIDA GORČEVIĆ: BOŠNJACI NEODVOJIVI DIO CRNE GORE


“Vlada Crne Gore prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te njegovo djelovanje u cilju afirmacije i zaštite interesa svoje nacionalne zajednice. U tom smislu, Vlada je odlučna da, u duhu međusobne solidarnosti, zajednički nastavimo rad na unapređenju uloge i položaja Bošnjaka u Crnoj Gori”, zaključuje se u čestiti savjetnice predsjednika Vlade za manjine.


Čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka uputio je državni sekretar ljudskih i manjinskih prava Bojana Božovića.


“Bošnjački narod su oduvijek krasili dostojanstvo, miroljubivost i poštovanje demokratskih principa, zasnovanih na međusobnom uvažavanju i povezanosti”, kazao je Božovič.


Poručio je da su uzajamno razumijevanje, solidarnost i zajedništvo posebno potrebni u ovim vremenima.
“Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama, iskrenim pristupom, otvorenošću i posvećenošću, istrajati na putu izgradnje demokratskog društva u Crnoj Gori, uvažavajući kulturnu, vjersku, jezičku i svaku drugu raznolikost Crne Gore, kao njenog najvećeg bogatstva”, naveo je Božović.


Izvor: RTCG